Een selectie van de door ons ontworpen en aangelegde Landschappelijke tuinen 

 
cottage tuin
Stalen pergola
franse fontein
Cottage border
vaste planten border
Cottage tuin
Cottage border
Cottage border
Cortenstaal Tuinverlichting
Tuinverlichting
Vaste planten border
Moderne border
Binnencour Charneux


Een originele Waalse "binnencour" in het Land van Herve, vlak over de grens. Vaste plantenborders in combinatie met Belgisch gres en gebakken klinkerwerk versterken het authentieke gevoel.

Dit alles samengevoegd met een adembenemend uitzicht zorgen voor een geweldige tuin. Zowel het beplantingsplan als het tuinontwerp zijn door Guy Wolfs uitgevoerd.

tuin van het jaar 2013
taxus blokhaag
liriope
siergrassen
moderne achtertuin
moderne blokhagen
miscanthus sinensis
echinacea purpurea
echinacea
anemone honorine jobert
tuinbeeld
siergras
border
strakke blokhaag
vaste planten border
persicaria
verbena
gaura
bamboe
grindpad
siergras
buxus
persicaria
blokhagen
stalen pergola
Tuin van het jaar 2013

Onze genomineerde "Tuin van het jaar" 2013 Een strak maar sfeervol tuinontwerp te Maastricht is een project met contrasten. Strakke blokhagen worden afgewisseld met wiegende siergrassen en weelderige bloemenborders. De grote betontegels zorgen voor een geometrisch raster waardoor alle facetten op hun plaats vallen.

Impressie op videobeelden van de "Tuin van het Jaar" 2013
moderne overkapping
koivijver
lounge hoek
moderne koivijver
stonepannels
gaura lindheimerii
bloeiende border
Cortenstaal
zinken bloembak
modern waterelement
verticale tuin
zwemvijver
zwemvijver
verticale tuin
strak waterelement
plantenfilter
Tuin te Heerlen

Een tuin met "niveau"! 

De grote koi-vijver van wel 12 meter lengte zorgt voor een rustgevend geluid terwijl de eigenaar op het terras naar zijn vissen kan kijken. De gepoedercoate staalplaat is aan de achterzijde voorzien van LED verlichting waardoor hij 's avonds als het ware tegen de muur "gloeit".

De keermuren zijn afgewerkt met natuurstenen stonepanels waardoor deze een moderne touch krijgen.

Als men afdaalt naar het lager gedeelte van de tuin komt men uit bij het piece de resistance: De zwemvijver met loungehoek. Deze door Hoveniersbedrijf Guy Wolfs ontworpen zitplaats over het rustgevende heldere water van de zwemvijver nodigt u uit om er eens rustig plaats te nemen. Het water van de vijver wordt geheel biologisch gefilterd met een plantenfilter. Een gezondere waterkwaliteit (zonder chloor) is niet denkbaar.

De verticale tuin aan de achterzijde van de overkapping zorgt ervoor dat het geheel een weelderige groene uitstraling krijgt.

 

zwembad
modern zwembad
hardsteen 60x60
bamboe vlonder
hardsteen 60x60 cm
grindoprit
bamboevlonder
boodeq
boodeq
Groene oase in binnenstad

Deze prachtige ,groene oase is gelegen in de binnenstad van Maastricht nabij het stadspark. Een prachtige plek op een van de mooiste plekjes van ons land.

 

Centraal gelegen in de tuin ligt het zwembad ,dat de bezoeker uitnodigt tot een verkoelende duik. De gepoedercoate stalen watergolf doet 's avonds tevens dienst als lichtbron tegen de strak gestucte wand. Zorgvuldig aangebrachte LED verlichting zorgt voor een spectaculair beeld.

 

De vlonder van buitenparket in de uitvoering in bamboe maakt, dat het langs de waterkant lekker toeven is. De buitendouche is netjes weggewerkt.

Grote, op maat geplaatste leibomen zorgen voor de benodigde privacy. Alles is gerealiseerd met behoud van de originele elementen zoals de prachtige gietijzeren serre en hardstenen tegels.

Let tevens op de jeu-de-boules-baan die is gerealiseerd tussen de parkeerplaatsen

 

Moderne overkapping
Moderne overkapping
Zwemvijver
Moderne overkapping met zwemvijver
Waterval
Loungehoek
Zwemvijver
Cortenstalen trap
Zwemvijver met moderne overkapping
Zwemvijver met waterval
Zwemvijver Roermond

Wat te denken van deze zwemvijver met waterval ! Het ultieme loungen onder een op maat gemaakte overkapping. De plantenfilter zorgt ervoor dat het onderhiud van deze zwemvijver nihil is. Vlonders en cortenstalen trap complementeren het geheel. De borders , gevuld met weelderige siergrassen en bloemrijke vaste plantenzorgen voor een natuurlijke look.

32a
33a
31a
30a
28a
27a
25a
29a
24a
16a
17a
14a
15a
23a
21a
12a
2a
9a
20a
19a
18a
8a
3a
5a
6a
Designtuin Eijsden

Een grote strakke vijver met een op natuursteen wand als eyecatcher in deze groene tuin. Prachtige vaste plantenborders zorgen ervoor dat de strakke belijning een contrast heeft in de wuivende borders.